Alegerea vinului potrivit pentru carne poate fi o adevărată provocare. Vinul trebuie să completeze gustul mâncărurilor și să sublinieze aroma acestora - în această rolă, cu siguranță se potrivesc vinurile roșii, mai degrabă uscate și semiuscate. Ce vinuri se potrivesc cel mai bine cu fripturi, carne de porc și vită? Cum să le serviți cu eleganță pentru a face prânzul sau cina și mai plăcute?
Ce vin pentru carne?
Atunci când pregătiți o cină romantică sau o întâlnire de familie, este util să vă întrebați: ce vin să alegeți pentru carne? Răspunsul depinde de mai mulți factori: este vin pentru carne de porc, de vită, pentru friptură, pentru antricot sau poate pentru tartar? Ce vin să serviți cu rață și ce vin să serviți cu pui?
Există soluții universale, printre care se numără Cabernet Sauvignon, unul dintre cele mai populare vinuri roșii din lume. Acesta se caracterizează prin note de coacăze negre, ciocolată și cedru și pune în valoare gustul preparatelor din carne, a fripturilor și a roasturilor. O alegere bună este și Syrah - un vin originar din sudul Franței, cu un gust bogat și arome de fructe de pădure, piper și coacăze negre.
Ce vin pentru carne de porc?
Ce vin pentru carne de porc este recomandat de somelieri? Preparatele cu gust mai delicat "apreciază" compania băuturilor alcoolice subtile. Astfel, paharele de vin pot fi completate cu un Pinot Noir din Burgundia, cu arome fructate și florale de fructe de pădure, merișoare și cireșe, care domină.
O alegere excelentă este și un vin mai puțin cunoscut din soiul Barbera din regiunea italiană Piemont. Acest vin ușor acid se combină într-un mod intrigant cu gustul preparatelor din carne de porc. Puteți opta și pentru Zinfandel - un vin roșu originar din California, caracterizat de arome de fructe de pădure, căpșuni și ciocolată. O opțiune interesantă este și Rioja Reserva din Spania. Vinul păstrează bogăția gustului și aroma fructelor, dar și a cojii de pâine, ba chiar și a smântânii, datorită maturării îndelungate în butoaie de stejar.
Răspunsul la întrebarea ce vin se potrivește cu carne de porc nu este potrivit pentru preparatele din carne de vită. Ce vinuri sunt cele mai bune pentru preparatele mai intense?
Ce vin pentru carne de vită?
Gustul pronunțat al cărnii face ca întrebarea ce vin să serviți cu carne de vită să fie puțin mai dificilă decât în cazul vinului pentru carne de porc. Vinul nu trebuie să fie dominat de mâncare, deci este mai bine să optați pentru băuturi cu un buchet mai intens.
Dacă vă decideți să serviți vin cu carne de vită, puteți lua în considerare:
- Cabernet Sauvignon - un vin din regiunea Napa Valley din California, caracterizat de note puternice de caramel prăjit, prune negre și cireșe.
- Châteauneuf-du-Pape - o băutură uscată din sudul Franței, cu arome de fructe și mirodenii bine conturate.
- Amarone - originar din Italia, un vin cu gust intens de fructe uscate și ciocolată amară, obținut din struguri uscați.
- Ribera del Duero - un vin spaniol cu note picante și fructate.
- Malbec - un clasic argentinian, caracterizat de arome de coacăze negre, cireșe și ciocolată.
Ce vin pentru antricot?
Propunerile și mai interesante sunt cele care răspund la întrebarea ce vin să serviți cu antricot. Indiferent de gradul de gătire, băuturile cu gust intens sunt cea mai bună alegere.
Preparatele din carne în compania unui Bordeaux francez sunt o adevărată festină pentru papilele gustative. Turnat în pahare elegante, încântă la fiecare înghițitură - în gură se răspândește gustul proaspăt și cremos al coacăzelor negre, zmeurelor și cireșelor.
Barolo din Piemont, cu un conținut ridicat de alcool, este băutura perfectă pentru antricot. De obicei, vinurile de 3 ani sunt acide - și cu timpul devin mai dulci. Acestea încântă cu arome de coacăze negre și violete, piper, piele și tutun. Servite corect, la temperatura potrivită și în paharele potrivite, vor face cină cu un antricot în rolul principal!
Vinul roșu pentru carne de porc sau vită se servește în pahare de vin roșu de la KROSNO.